Aloin näin naistenpäivänä jostain syystä miettiä tuota intersukupuolisuutta. Suomessakin syntyy vuosittain useita lapsia, joiden sukupuoli on epäselvä. Perinteinen hoitosuositus on ollut, että tällaiset lapset leikataan tytöiksi ja kasvatetaan tyttöinä. Siis tausta-ajatus tuntuu jotenkin olevan, että kun naisilta muutenkin puuttuu jotain, mitä miehillä on, niin sukupuoleltaan epäselvästä lapsesta on helpompi tehdä tyttö.

Nykyään intersukupuoliset toivovat, ettei tällaisia leikkauksia tehtäisi. Että intersukupuoliset lapset saisivat olla rauhassa ja sitten aikanaan itse päättää omasta sukupuolestaan. Joitakin aikoja sitten televisiosta tuli dokumentti, jossa tytöksi leikattu intersukupuolinen nuori kertoi kokemuksistaan ja koki että tytöksi leikkaaminen oli tehnyt hänelle väkivaltaa.

Täytyy tunnustaa, etten ollut paljon kantanut huolta intersukupuolisten asioista, mutta tuo ohjelma sai minut kyllä pöyristymään. Mikä siinä pöyristytti? No siis tuo että aivan terveitä lapsia leikellään sen vuoksi, että heidän sukupuolensa on epäselvä. Miksi on niin tärkeää, että kaikki ihmiset ovat joko miehiä tai naisia? 

Ajatelkaapa jos maailma olisikin erilainen. Jos olisi meistä aivan luonnollista että sukupuolia on kolme. On tytöt ja pojat ja sitten nämä intersukupuoliset. Ja ne jotka saisivat intersukupuolisen lapsen olisivat siitä samalla tavalla hämmentyneen ilahtuneita kuin ihmiset jotka saavat kaksoset tai kolmoset. Lasta ei tarvitsisikaan saada luokiteltua tytöksi tai pojaksi, hän on omanlaisensa, mutta ei suinkaan ainoa maailmassa. Hän olisi aivan normaali lapsi, joskin tällä tietyllä tavalla hiukan erityinen, kenties jopa ylpeydenaihe.

No tiedetään, jos toiveet olisivat hevosia, niin köyhätkin ratsastaisivat. Toisin sanoen ihmiskuntahan on kunnostautunut muutenkin tekemällä toisten ihmisten elämästä helvettiä erilaisilla mielivaltaisilla perusteilla. Ihminen saa kokea olevansa kummajainen jos hän painaa liikaa, jos hänellä on hörökorvat, jos hän on ihonväriltään vääränlainen jne. Ja me sitten suostumme siihen. Mutta minusta meidän ei kyllä pitäisi.

Kiinnostaisi yrittää kirjoittaa intersukupuolisen ihmisen näkökulmasta.