Minäkin esittelen nyt vähän tekemisiäni, koska sydämeni on hiukan karrella sen vuoksi ettei kunnianarvoisa Helsingin sanomat viitsinyt kulttuurisivuillaan mainita kirjaani ja syksyn kovissa kirjallisuusmittelöissä siis karsiuduin pois pelistä jo ennen alkueriä. Mikä ei tietenkään ole uutta. Olenkin ihmetellyt, että kaikki nuortenkirjani on esitelty Hesarissa, vaikka arvosteluja ei olekaan herunut kuin yhdestä ainoasta ja sekin tapahtui jo kymmenen vuotta sitten, jolloin nuortenkirjoja minun havaintoni mukaan yleensäkin arvosteltiin huomattavasti nykyistä enemmän. Muistan kyllä aina sen vilpittömän hämmästyksen, kun Kesä kummitustalossa arvioitiin Helsingin sanomissa. Ismo Loivamaa kirjoitti kyseisen kritiikin ja hän muistaakseni luonnehti kirjaa todenmakuiseksi ja karmivaksi. Tunsin itseni hetken ihan oikeaksi kirjailijaksi, mutta se meni äkkiä ohi.

Oli kuitenkin mukava huomata, että kirjoittamisasioita työkseen pohtiva ihminenkin oli havahtunut pohdiskelemaan samaa asiaa, josta minä olen täällä ja kaikkialla jauhanut niin paljon, että kohta hermostun jo itsekin itseeni.  Mistä jännityksen nostaminen niin merkittävään asemaan, kun huumorikaan sinne ei yllä, rakkaudesta puhumattakaan. Siis tuossa mainitussa Hesarin kirjallisuusesittelyssä jännitys oli ainoa kirjallisuudenlaji. Miksi huumori ja rakkaus eivät tule esitellyiksi omina kirjallisuudenlajeinaan. 

Kalevaa taidettiin täällä Blogistaniassa moittia jostain blogivastaisesta artikkelista tässä taannoin, mutta osaavat ne siellä olla söpöjäkin. Katariina Heilala kirjoittaa Kalevan kulttuuri plussassa että: "Sekä Timo Parvela että Kirsti Ellillä taitavat monenikäisiä puhuttelevan kielellisen irrottelun ja hersyvän, monitasoisen huumorin." Mikä tuntui todella tervetulleelta loppukaneetilta, koska välillä tuntuu ettei se meikäläisen huumori aina mene oikein läpi ja monet ovat varmaan valmiit vannomaan ettei sitä olekaan. Joskus itsekin epäilen sen olemassaoloa. Mutta kriitikko Heilala oli ilmeisesti löytänyt siitä ainakin joitakin hajujälkiä, joten siinä mielessä voin olla hiukan huojentunein mielin.