Suhtaudun jähmeän viileästi meemeihin ja minulla on etäisen kohteliaat välit erilaisiin top-listoihin, joita tuntuu versovan joka lähtöön ja varmaan pian saadaan se inhotuimpienkin lista, mistä Pinserissä jo haaveiltiin. Tuskin maltan odottaa milloin pääsen jännittämään kohtaloani sillä listalla. Tuleekohan ykköspaikasta yhtä himoittu kuin muillakin listoilla? Ihan kainona toiveena, että voisiko sitten tilastointiin saada sellaisen ruksin jolla voisi sulkeutua ulos suosituimpien listalta, mutta kuitenkin jäädä lumoutuneena seuraamaan hidasta (tai salamannopeaa) vaellustaan kohti Inhokkilistan kärkeä? Siinä olisi minusta henkeä.

Mutta siis vakavasti. Kyllä tietäisin aivan ratkaisevasti vähemmän ihmisluonteen merkillisistä ja  kiehtovista syövereistä ellen lukisi blogeja. Pidän itseäni turhan kilpailuvietin riivaamana, mutta sille asteelle en ole vielä päässyt/joutunut että olisin keksinyt alkaa rajoittaa Blogilistan klikkaamista joidenkin blogien kohdalla siinä pelossa että ne nousevat liikaa top-listalla. Mutta nyt kun asia tuli ilmi, niin hemmetti, onhan se niin että ihan vääriä blogeja klikkaillaan ja kenties jopa luetaan ja siitä pitää luonnollisesti tehdä loppu.   Ärsyttävien tyyppien ärsyttäviä blogeja kannattaa tietysti käydä lueskelemassa muuta kautta ja toivoa etteivät ne pääsisi nousemaan listalla ylöspäin. Ja kaikkihan me pidämme itseämme täyspäisinä kansalaisina.

No Pinseristä pongasin myös tällaisen meemin ja päätin poikkeuksellisesti levittää sitä eteenpäin, varsinkin kun osallistuminen ei vaadi minulta mitään mitä en normaalistikin tässä työpäivän ohessa tekisi. Seulon jatkuvasti vieraita blogeja ja olen ahkera ja peloton kommentaattori, sitä ahkerampi ja pelottomampi mitä useammin oma kirjoitustyö tökkii ja se tökkii hyvin usein. Enkä kovin nopeasti muserru jähmeiden bloginpitäjien olemattomasta kannustuksesta. Voin hyvinkin käydä kommentoimassa putkeen hyvän aikaa jotain nyreää blogia, kunnes lopulta suotuisampi vastaanotto jossain toisaalla kääntää  huomioni muualle. Ainoastaan toistuvat, räikeät tarkoitusteni väärinymmärrykset voivat hillitä kommentoimisviettiäni, mutta eivät nekään välttämättä. Saatan jopa kiintyä tällaisiin ymmärtämättömiin ärhentelijöihin, mutta jääköön nyt linkittämättä ettei taas tarvitse kaivella verta nenästä.

  • Käy lukemassa neljää sellaista blogia, joissa ei ole käynyt aiemmin (tai ei muista käyneensä)
  • Kirjoittaa kommentin kolmeen sellaiseen blogiin, joissa ei yleensä käy kommentoimassa
  • Kirjoittaa blogiinsa jutun, jossa linkittää kahteen sellaiseen blogiin, johon sivulla ei ole vielä linkkiä
  • Tilaa suosikkeihinsa yhden uuden blogin top100-listan ulkopuolelta
  • Levittää tietoa tästä meemistä eteenpäin
Linkitän tässä nyt saman tien sitten kolmeen blogiin jonne minulla ei vielä ole linkkiä, eli Pinseriin,  tosin hehän siellä eivät minun linkkejäni kaipaa, riittävän monet bloggaajat ovat pitäneet sen linkittämisestä huolen jo ennen minua, mutta kun tuo meemi on sieltä peräisin, niin menköön. Jossain vaiheessa Kinttupolut on tipahtanut listalta, se ei ole ollut tarkoitus, joten pistän sen nyt takaisin. SusuPetal ja Aaveena romaani ovat uusia kirjallisia blogeja, jotka aina kiinnostavat ja jotka nyt saman tien taidan liittää tuonne linkkilistaan, että muutkin ne löytäisivät. Toivottavasti blogit ovat pitkäikäisiä. Minua joka painan menemään valitsemallani raiteella meni sitten syteen tai saveen, uuvuttaa blogit jotka syntyvät ja katoavat ja taas syntyvät kadotakseen uudestaan.  Kuten tietysti myös blogit jotka katoavat lopullisesti.  Se ei jotenkin sovi minun luonteelleni. Odotan blogisuhteiltani jonkinlaista pysyvyyttä, joskaan en varsinaisesti uskollisuutta.