26513.jpg


Suokaa anteeksi näin vuoden päättyessä lyhyt katsaus menneeseen. Aloitin bloggaamisen helmikuun lopussa. Ajattelin, että kirjoitan täällä omaan työhöni liittyvistä jutuista ja että kirjoitan blogia lähinnä itselleni. Olen noin kymmenen vanhasta asti pyrkinyt kirjoittamaan päiväkirjaa, mutta  pelkästään itselle kirjoittaminen ei ole koskaan ollut motivoivaa ja päiväkirja on aina sammahtanut pitkiksi ajoiksi.   Viimeisen kymmenen vuoden aikana päiväkirjan pitämisen voi kohdallani sanoa lopahtaneen kokonaan. En tiedä mistä johtuu, että tarvitsen kirjoittaessani yleisön. Minä en kerta kaikkiaan ole koskaan ollut pöytälaatikkokirjailija. Se on myös haitta. Voin helposti harhautua ajattelemaan liikaakin lukijoita, pyrkiä miellyttämään heitä ja senhän tietää kuinka siinä sitten käy.

Oikeastaan bloggaamisen  yksi merkittävä anti itselleni on ollut juuri itsetuntemuksen lisääminen. Olen tajunnut kuinka paljon tarvitsen lukijoiden vastakaikua ja kuinka paljon se minuun vaikuttaa. Nyt kun tajuan persouteni tällä kohden voin ehkä hallita sitä enkä ole sen vietävissä. En usko sen olevan pelkkää toiveajattelua, koska huomaan näiden kymmenen kuukauden aikana lujittuneeni kirjoittajana. Varsin vaatimattomat ja tahattoman (no juu, ehkä tahallisiakin on joukossa) provosoivat päreeni ovat tuoneet blogiin ihania kommenttaattoreita jotka mielipiteineen ja ajatuksineen ovat johdattaneet minua pohtimaan oman työni perusteita paljon syvällisemmin kuin mihin olisin ikinä pystynyt yksin. Kiitos siis teille kaikille ihanille ihmisille jotka olette jaksaneet lukea ja kommentoida, te olette parasta mitä tämä blogi tarjoaa.

****
Minäkin kokeilin tehdä runoa hakulauseista SusuPetalin innoittamana. Eli tässä joulukuun saaliista pieni näyte, en ole muokannut lauseita, mutta olen lisännyt yhden "tain" ja kaksi "ja". Olkaa hyvät:


Mitä tehdä jos kissa on kadoksissa
tai nainen joka kirjoitti rakkausromaanin

jumalan teatteri    
kotkat nokkivat maksaa
kuinka tulla onnelliseksi
 
kinkun hinta  
pitsipöksyt ja     
isoja tissejä
alastomia vanhoja naisia
kaunis poika ja
piparkakut    
sillä unelmista me elämme    
vaikka rakkaus on epävarma maa    
rakkaus karkottaa pelon.

Häiriöklinikka toivottaa parasta mahdollista uutta vuotta kaikille lukijoille!