Nyt kuulemma tiedetään jo varmuudella mistä olemme tulleet. Geenitutkimus on selvittänyt salaisuutemme aina geneettisen Aatamiin ja Eevaan asti. Näin kertoo Kalevi Wiik. Emme olekaan mongoleja, kuten joskus pelättiin, emmekä myöskään Volgan mutkasta kotoisin. Mikä erikoisinta, näyttää siltä että että miehet ja naiset ovat tulleet Suomeen eri reittejä. Vai onko siinä nyt mitään ihmeellistä. Nämä uudet löydökset on tehty uniparentaalista eli toisvanhempaista tutkimusta käyttäen. Soluissamme on kuulemma vuosirenkaita, miehillä ne sijaitsevat y-kromosomissa, naisilla mitokondrioissa ja niitä tutkimalla on sitten tultu siihen tulokseen että tyypillinen suomalaismies on alunperin kotoisin Etiopiasta, sieltä on matka erinäisten mutkien jälkeen jatkunut Kiinaan ja sieltä edelleen Etelä-Siperiaan, mistä sitten kivuttu kohti pohjoista kunnes on kolkuteltu näitä raukkoja rajoja. Mutta Suomessa on myös miehiä jotka ovat kotoisin Lähi-idästä ja sieltä kulkeutuneet Turkkiin, eteläiseen Skandinaviaan ja sieltä Suomeen. Pieni porukka miehiä on peräisin Volgalta ja Baltiasta.

Suomalaisnaiset sen sijaan ovat hyssytelleet turvallisessa Euroopassa eivätkä poikkea perimältään eurooppalaisista kanssasisaristaan. Me olemme geneettisesti eri porukkaa kuin nämä meidän miehemme täällä. Meidän esiäitimme on 150 000 sitten Afrikassa syntynyt Eeva ja hänen tyttärensä ovat sieltä lähteneet ensin Lähi-itään ja sitten Eurooppaan.


Kysymys kuuluukin nyt, että mitä sakkia nämä yksinäiset poikamiehet oikein ovat olleet, jotka sankoin joukoin ovat lähteneet eteläisiltä asuinsijoiltaan tavoittelemaan   eurooppalaisen sivistyksen piirissä viihtyviä naisia? Jossain aikaisemmassa artikkelissaan Wiik väittää, etteivät miehet tänne pohjoiseen suinkaan naisten perässä lähteneet, vaan karhujen. Tietenkin, olisihan se nyt pitänyt arvata.