Minut haastettiin kirjallisuusmeemiin. Pätkiikö minulla, vai onko tämä meemi terrorisoinut blogistaniaa jo aikaisemminkin? Ehkä minulla pätkii, koska kaikki tuntuvat pohtivan näitä kirjajuttuja niin innolla. Tai sitten heillä pätkii vielä minuakin pahemmin.

1. One book that changed your life - Kirja joka muutti elämäsi?

Joku mainitsi tässä kohtaa oivaltavasti aapisen. En olisi itse moista keksinyt, mutta epäilemättä elämästäni olisi tullut varsin toisen näköistä ellen olisi oppinut lukemaan. Ja itseni tuntien epäilen, etten tosiaankaan olisi oppinut lukemaan ellei joku olisi hieronut naamaani aapiseen.
 
2. One book you've read more than once – Kirja jonka olet lukenut useammin kuin kerran?

Niitä on paljon. Esimerkiksi muumeja tulee luettua uudestaan.

3. One book you'd want on a desert island – Kirja jonka ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Ottaisin varmaan Raamatun, koska siinä saa samalla laakilla kokonaisen kasan kirjoja ja varmasti löytyy pohdiskeltavaa pitkäksikin periodiksi. Minulla on luku-urakka kesken ja näillä näkymin jääkin, niin hitaasti on läpiluentaprojekti edennyt.

 
4. One book that made you giddy – Kirja joka teki sinut hilpeäksi, kevytmieliseksi, huikentelevaiseksi.

Jotkut hyvät keittokirjat.

5. One book that wracked you with sobs - Kirja joka sai sinut sortumaan nyyhkytyksiin?

Ulla-Lena Lundbergin Marsipaanisotilas sai minut yllättäen vollottamaan ääneen, vaikka kuvittelin ettei mikään luettu voisi enää vaikuttaa tunteisiini. Tuosta on kyllä jo joitakin vuosia ja minulle on muodostunut jälleen käsitys sydämeni kivettyneisyydestä.

6. One book that you wish had been written - Kirja jonka toivoisit kirjoitetuksi?

Lopullinen ja perinpohjainen selvitys miksi maailma luotiin.

7. One book you wish had never been written – Kirja jota et toivoisi kirjoitetun?

Lähes kaikki vaalikirjat ja julkkisten tilityskirjat.

8. One book you're currently reading – Kirja jota parhaillaan luet?

Turun kaupungin historiallinen museo vuosijulkaisu 1978-1978
Hehheh. Ei kun ihan totta.

9. One book you've been meaning to read - Kirja jonka aiot lukea?

Kulttuurisivuja lukiessa aina joskus törmää kiinnostavan tuntuiseen kirjaan josta ajattelee että tuo pitäisi lukea ja tuo ja tuo. Mutta eivät ne jää minulla mitenkään mieleen. Luen täysin sattumanvaraisesti fiiliksen mukaan, enkä osaa sanoa minkä kirjan aikoisin lukea.

10. Now tag five bloggers – Haasta viisi bloggaajaa

Olkaa vapaat, te jotka tunnette kutsumusta.

****

Päivitin vähän linkkilistaakin. Satu kyntää romanttisen viihteen ankaraa sarkaa, onnea ja menestystä hänelle. Antti taas ilahduttaa lukijoitaan kirjoittamalla heille henkilökohtaisia tarinoita. Minulla on vielä mietinnässä kuinka tuota minulle osoitettua salaperäistä satua pitäisi tulkita. Tuomo on mukavan humaani kirkonmies, toivottavasti ei niin suuri poikkeus alallaan kuin mitä välillä käy mielessä. Ja Kaarinan seurakunnan Kirkon kyökissä blogia seuraan pelon sekaisella kiinnostuksella, koska tarkoitus on ensi kesänä lähteä pitämään Merjan kanssa kirjoittajariparia Kaarinaan. Huhhuh.

Ja tuolla voi käydä allekirjoittamassa vetoomuksen Libanonin sodan lopettamiseksi.