Voimalassa valiteltiin siitä, että lukijoita vaivaa eettinen velttous koska nyt luetaan vain dekkareita, eikä vakavaa kirjallisuutta ollenkaan tarpeeksi. Pirjo Hassinen, jolta olen hartaasti odottanut naisviihteen puolustuspuhetta, ei siis vieläkään käyttänyt asemaansa siihen tarkoitukseen, vaan on kääntynyt viihdettä vastaan ylipäätään. Haluaisin tietää onkohan dekkaribuumi kuitenkaan varsinaisesti pois ns. vakavan kirjallisuuden lukemiselta? Onkohan joku tehnyt aiheesta jotain järkevää tutkimusta? Itse voisin kuvitella, että ainakin osa niistä jotka nyt lukevat dekkareita, eivät lukisi mitään jos dekkarit otettaisiin heiltä pois.

No joo, kyllä minustakin on monta kertaa tuntunut, että dekkari-innostus on vähän turhan ylenpalttista. Minulla on tietenkin ollut omat syyni kokea niin. Mietin, että mitähän mahtaa olla luvassa? Mahtava ristiretki kirjallisuuden pinnallistumista vastaan? Jotenkin surullista, että siinä hommassa vedetään sitten vessasta alas samalla kertaa myös naisviihde, joka ei missään vaiheessa ole päässyt dekkarien tapaan parrasvaloihin. Kirjallisuuden tasa-arvojuna meni jo, eivätkä naiset taaskaan ehtineet mukaan.

Lisäys:

Huomasin, että PopuLAARISSA oli katsottu samaa ohjelmaa ja löydetty hauska ja opettavainen sarjakuva Aatu-pojan silmätulehduksesta joka oli synnillisen lukemisen seuraus. Meitä tuo sarjakuva toki huvittaa, mutta se ei välttämättä huvita että sama asenne jyllää edelleen. Ihmisille tuotetaan niin turhaa huolta ja häpeää siitä havainnnosta että lukevat aivan vääriä kirjoja. Maailmassa kun voisi olla ihan todellisiakin ongelmia märehdittäväksi.