276816.jpg
Susupetalin kuvapalvelu

Rakennusvaiheessa yhtiömme maksukyky ei aina ollut paras mahdollinen: Riihijärven kirje julki luvettiin ja kirjeessä oli jos ei meillä ole ensi manantaina lähettä raha niistä tukeista kuin on lähetetty lasku niin hän lähettä vekselin ja kokous päätti anta hänen lähettää vekselin.  Myös naapurin kanssa oli ongelmia koska sieltäkin oli otettu tavaraa ja laskut olivat maksamatta. Asia jätettiin isännöitsijän huostaan ja toivottiin, että hän naapuritalon yhtiökokouksessa selittäisi asiaa parhain päin. Ajoittaisten rahahuolien ei annettu lannistaa kun tulevaa kotia rakennettiin: Ja keskusteltiin kummoset muurit laitetaan ja päätettiin laitta niin suuret ja mukavat kuin vaan voitan valkoisista primaa uustkotti kakeleista.

Myös naisväkeä ajateltiin: Puhen johtajan ehdotuksesta otettiin keskusteltavaksi kuinka suuret paistin uunit laitetaan ja päätettiin laitta niin mukavat kuin mahdollista.

Meidänkin kämpästämme löytyy alkuperäinen kakluuni ja on tosiaan hauska tietää, että se on tehty valkoisista primaa uustkotti kakeleista, mitä ne sitten ovatkin. Meillä on keittiössä aivan tavallinen puuhella, sekin oletettavasti alkuperäinen, mutta taloyhtiömme hellahuoneista löytyy vielä tuon ajan turkulainen erikoisuus, nimittäin hellakakluuni. Siinä on kakluunin keskeltä leikattu pala pois niin, että alaosa toimii täysikokoisena puuhellana keittolevyineen ja yläosa varaavana lämmönlähteenä. Kätevä peli sekin.

Taidanpa mennä laittamaan koivuklapia pesään, vielä puilla lämmittämistä ei ole ihme kyllä kaupungissa kielletty, vaikka kaipa se kohta kielletään.