Historiikkia kirjoittaessa tulee miettineeksi sitä, että vieläköhän nämä talot sadan vuoden kuluttua ovat tässä. Asutaanko näissä vielä vuonna 2106 ja millaiseksi maailma näiden talojen ympärillä on muotoutunut siinä vaiheessa. Onko liikenne jatkuvasti lisääntynyt, meteli yltynyt, sähkönkulutus kasvanut kasvamistaan. Vai pöyristyykö 200-vuotishistoriikin tekijä huomatessaan, että niinkin myöhään kuin 2004 on joku toope (siis minä) anonut ja saanut luvan rakentaa asuntonsa yhteyteen oman saunan. Miettiikö hän miten olemme voineet olla niin lyhytnäköisiä ja typeriä. Olemmeko todella kuvitelleet että planeetta kestää mitä vain? Vuonna 2106 asuntokohtaiset saunat on tietenkin jo purettu ja siirrytty takaisin yhteissaunojen aikaan, joita sata vuotta sitten oli Portsassa useita.

Tällä hetkellä on vaikea kaikkien asukkaiden saada autoaan mahtumaan kadunvarteen, mutta kuvittelen että sadan vuoden kuluttua tätä ongelmaa ei ehkä enää ole, koska yksityisautoilusta on suurimmaksi osaksi luovuttu. 

Voisi tietysti kehitellä monenlaisia skenaarioita tulevaisuudesta, joitakin aika synkkiäkin, kaikkihan me tiedämme että Turku on hitaasti vajoamassa mutaan ja se koskee myös tätä meidän taloyhtiötämme. Aika ei kuitenkaan anna nyt myöten herkutella tulevaisuutta koskevilla dystopioilla. Ensin pitää hoitaa tämän päivän asialliset hommat alta ja sitten nyhrätä jälleen taloyhtiön papereiden kanssa. Yhtiön pöytäkirjat olivat hukassa, niiden epäiltiin kadonneen joten olen kirjoittanut historiikkia pelkkien vuosikertomusten, kassakirjojen ja kuittimappien perusteella. Yllättävän mielenkiintoista sekin on ollut. Nyt yhden asukkaan kellarista oli sitten löytynyt kaikki kokouspöytäkirjat vuosilta 1905-1980, eli minulla nyt menee tämä homma jotenkin uusiksi tässä. Tiedänpä ainakin minkä parissa iltani ja viikonloppuni tulevat lähitulevaisuudessa kulumaan. 
***

Onkohan Vuodatuksen Tuomas saanut systeemit jo toimimaan, tänään on kommentointi näyttänyt onnistuvan vaivattomasti, eikä ylimääräisiä kirjainyhdistelmiä ole ilmestynyt postauksiin.