331944.jpg

Olen nauttinut leudosta talvesta, se on tarkoittanut paitsi pienempiä sähkölaskuja, myös pyöräilykelien jatkumista. Heti Turkuun muutettua oli sellainen olo, että pitäisi keksiä jatkuvasti uusia kiinnostavia pyöräilyreittejä, mutta nyt olen jämähtänyt tähän. Ajan Saaronniemeen ja takaisin. Tänään siihen meni tunti ja viisikymmentä minuuttia, mihin sisältyi kameran kanssa räplääminen. Voisin aivan hyvin tottua tällaisiin keleihin, lumista pakkastalvea en kaipaa lainkaan. Lapsettomana minun ei tarvitse surra kasvihuoneilmiötäkään. Kuka sanoikaan, että meidän jälkeemme vedenpaisumus.
 
 331970.jpg

Polkupyörä on kyllä älyttömän kätevä menopeli, ja tämä on aivan erityisen ihana pyörä. Niin kevyt, että sillä ajaa vaikka puuhun.

Autokin on toki kätevä, mutta sijoituksena huono. Ihmetyttää miten ihmiset silmää räpäyttämättä hankkivat kalliita autoja, eivätkä näytä lainkaan surevan sitä kuinka rahat haaskantuvat taivaan tuuliin muutamassa vuodessa. Jos ostan tänään kahdellakymmenellätuhannella uuden auton, miten paljon saan siitä viiden vuoden kuluttua? On vaikea keksiä rahoilleen huonompaa sijoituskohdetta kuin auto. Luulisi, että ihminen joka maksaa kaksikymmentä tuhatta uudesta autosta, ajattelisi että siinä on sitten autoa koko loppuelämäksi, mutta eiväthän ne onnettomat edes kestä ajoa niin pitkään.

Polkupyörä sen sijaan on halpa ja kestävä, ainoa ongelma on se koppa joka pitäisi laittaa päähän. Toistaiseksi en ole vielä kyennyt.