323160.jpg
Luulen, että katselin lapsena tätä kuvaa hieman liian usein ja liian pitkään, koska myöhemmin lähdin yliopistoon lukemaan uskontotiedettä, mitä ei tietenkään kukaan tulevaisuuteensa järkevästi suhtautuva nuori ihminen tekisi. Lapsena minua kuitenkin kiehtoi, että Jeesus näytti avaavan ja sulkevan silmiään kuin vauvanukke kun kuvaa katsoi riittävän pitkään ja tiiviisti. Se tekee vieläkin niin. Kuva oli aikoinaan isoäidin olohuoneessa, hän oli saanut sen miehensä tädiltä, diakonissa Sandra Johnilta perinnöksi. Sandra oli uskonnollinen, mutta isoisä sen sijaan ei ollut, hänellä oli tapana härnätä tätiään ja tätinsä uskonnollista äitiä kertomalla näille miten ihminen on kehittynyt apinasta. Isoäidinkään uskonnollisuudesta minulla ei ole käsitystä, mutta ehkä se jotain kertoo, että hän piti kuvaa seinällä.

323163.jpg

Isä sen sijaan taas oli uskonnollinen, hän kävi pelastusarmeijassa. Tämä kuva on tehty isästä kun hän oli sodassa. Siellä oli taiteilija joka teki reliefit isästäni ja muista kenraaleista, kuten hän aina muisti niin vitsikkäästi sanoa. Isäni oli lääkintäaliupseeri. Todellisuudessa hänen piirteensä kai ikuistettiin sen vuoksi, että taiteilija oli sotasairaalassa ja isä oli siellä hommissa.

323085.jpg

Tämän kuvan ostin Mustamäen torilta. Se lojui siellä trikiinin saastuttamien villisikamakkaroiden, nälkiintyneiden kissanpentujen ja ruostuneiden ruuvien joukossa. Sitä kauppasi hampaaton murjaani joka kertoi ikonin olevan peräisin Ukrainasta, Tsernobylin naapurista, arvatenkin. Hän sanoi ettei minulle tulisi sen vuoksi tullissa vaikeuksia. Ja hän oli oikeassa, kukaan ei vaatinut nähdä mitä kapsakissäni oli.

Tämä on koepostaus. On vähän hakusessa vielä että kuinka kameraa käytetään jne. Hyvää uutta vuotta kaikille, vaikka nämä kuvat eivät varsinaisesti aiheeseen, siis uuteen vuoteen liitykään.