Hildegunst von Mythenmetz luettelee  runoilijan seitsemän perushyvettä.

1. Pelko: Painovoima saa kuolleet kappaleet liikkeeseen, pelko taas kaiken elollisen. Ainoastaan pelkäävä kykenee suurtekoihin, pelottomalla ei ole puhtia, hän näivettyy joutilaisuuteen.

2. Rohkeutta tarvitaan voittamaan kirjoituskammo, kovakouraiset toimittajat, maksuhaluttomat kustantajat, ilkeät kriitikot, alhaiset myyntiluvut, saavuttamattomat palkinnot.

3. Kuvittelukyky: Hildegunst toteaa, että on olemassa enemmän kuin kylliksi zamonialaiskirjailijoita, jotka selviävät oikein hyvin ilman tätä hyvettä. Heidät tuntee siitä, että he kirjoittavat pääsääntöisesti omasta navastaan. 

4. Ormos on salaperäinen voima, joka saa kirjoittajan kirjoittamaan läpi yön ja hiomaan päiväkausia yhtä lausetta vaikka ei ole takeita että kirjaa koskaan julkaistaan, puhumattakaan että joku lukisi sen. Ormos auttaa kirjoittajaa kestämään kolmetuhatsivuisen  romaaninsa tohtoroinnin.

5. Epätoivo on kirjallisuuden humusta, turvetta ja kompostia.

6. Valehtelu: hyvä kirjallisuus valehtelee hyvin, huono huonosti.

7. Laittomuus: Kirjailija ei noudata lakeja, ei edes luonnonlakeja. Varsinkin hyviä tapoja ja säädyllisyyttä koskevat lait ovat pannassa. Kirjailijan pitää saada ryöstöviljellä tunnottomasti myös edeltäjiensä töitä.

Nämä yleispätevät eettiset ohjeet jokaiselle runoilijalle/kirjailijalle löytyvät Walter Moersin teoksesta Huviretki hukkateille. En tiedä onko noissa mitään varsinaisesti uutta, pistin nyt kuitenkin tänne koska  Ormos on hauska termi kuvaamaan sitä mielentilaa jossa itsekin ihmeen sitkeästi olen vuodesta toiseen, kun oman järkeni vastaisesti jyystän näitä juttujani.

Loppuun vielä ajattelemisen arvoinen lainaus:

Todellisuuden vaikeaselkoisuuden ja katoavaisuuden pakeneminen siihen, että pyrkii olemaan rehellinen edes itselleen, on paskapuheen varsinainen juuri ja syy, ohdakepelto, johon kylvetty siemen katoaa. Frankfurt kirjoittaa: "Itse asiassa olemuksemme on hauras ja tavoittamaton - tunnetusti vähemmän vakaa ja vähemmän kiinteä kuin muiden asioiden. Ja sikäli kuin asia on näin, on vilpittömyys itsessään paskapuhetta."