Juuri kun on jotenkin selvitty Da Vinci-koodista ja Juudaksen evankeliumista, pudottaa elokuvaohjaaja James Cameron oman pomminsa. Hän on mielestään löytänyt Jeesuksen luut. 2000 vuotta vanhoissa uurnissa on paitsi Jeesus, myös hänen rakastettunsa Maria Magdalena ja heidän poikansa Juudas. Uutinen sopii tähän aikaan, laskeuduimmehan vasta äskettäin paastoon ja pääsiäistä tässä parhaillaan odotellaan. Ajatus Jeesuksen  luiden löytymisestä säväyttää yllättävän monia ihmisiä täällä maallistuneessa luterilaisessa Suomessakin, sillä jos niin kävisi että Jeesuksen luut todella löytyisivät, meidän mämmijuhlaltamme katoaisi pohja.

Mikko Louhivuori, Ben Jalassa asuva teologi ja arkeologi kommentoi uutista tuoreeltaan Turun sanomissa. Hän toteaa, että löytyneessä Jeesuksen luuarkussa lukee Jeesus, Joosefin poika. Uusi testamentti kuitenkin käyttää nasaretilaisesta nimitystä Jeesus, Marian poika, mikä normaaliolosuhteissa olisi ollutkin melkoisen loukkaava nimitys, mutta kuvasti tietysti Jeesuksen tilannetta. Joosefin roolina oli olla sosiaalinen isä Jeesukselle, biologinen isä hän ei ollut. (Saikohan Jeesus muuten DNA:nsa kokonaan Marialta, koska kristinuskon perusväittämä on, että Jeesus oli kokonaan ihminen ja samalla Jumala, ei siis puoliksi ihminen ja puoliksi Jumala, jollainen hän käsittääkseni olisi siinä tapauksessa ollut, jos toinen puoli DNA:sta olisi tullut Jumalalta)

Louhivuori toteaa, että Israelin muinaismuistoviraston varastossa on nyt löytyneiden luiden lisäksi ainakin seitsemän Jeesus, Joosefin poika arkkua jo ennestään, niin että tungosta on luvassa tällä sektorilla. Cameron luultavasti tulee kuitenkin samaan dokumentilleen suurta huomiota ja luultavasti maailma ainakin joiltakin osin taas hetken kuohuu.

Minusta nämä ovat kiehtovia juttuja.