Nyt liitteen mukaan puolet suomalaisista 42-vuotiaista on tällä hetkellä ylipainoisia.

Samassa lehdessä, mutta toisessa artikkelissa (Lempeä ja läskiä), kerrottiin että lihavat valitsevat kumppaneikseen lihavia ja laihat laihoja. Lihavatkin kuulemma mieluummin ottaisivat laihan puolison, mutta koska eivät saa, avioituvat keskenään. Tästä on kuulemma kansanterveydellistä haittaa, koska lihavien pariskuntien lapsista 20 % on aikuisena ylipainoisia, kun laihojen lapsista vain yksi sadasta on aikuisena ylipainoinen.

Minusta näyttää nyt siltä, että meidän ylipaino-ongelmamme on kovaa vauhtia ratkeamassa. Siis kun puolet kansasta, joka tällä hetkellä on ylipainoisia, lisääntyy, heidän lapsistaan ylipainoisia on vain kaksikymmentä prosenttia. Siihen lisätään laihojen lapsista se onneton yksi prosentti, jotka ovat aikuisina ylipainoisia, niin saamme tulokseksi, että tulevaisuudessa väestöstä vain 21% on ylipainoisia. Mikä huima parannus nykytilanteeseen!

Näiden lapsista tietysti aikanaan taas 20 % on ylipainoisia, mutta lihavien lukumääräinen osuus kai jatkuvasti pienenee, vaikka siihen sitten tulee aina lisää se laihan väestönosan, yhden prosentin osuus. Näin siis lihavuusongelma itsellään vähitellen pienenee, kunhan maltamme odottaa. Turha hötkyillä.