442060.jpg

Tiilenpäitä lukiessa
blues lohduttaa
vaikka sanoja ei ymmärtäisi

****

Runotorstai
Valokuvatorstai

****

Ja sitten ihan toinen juttu. Olin eilen illalla Metallimessussa Mikaelinkirkossa. Metallimessu on luterilaisen kirkon viikkomessun kaavalla pidettävä ehtoollisjumalanpalvelus, jonka virret säestetään metallimusiikin keinoin. Esilaulajana ärjyi turkulaisen Kilpi-yhtyeen solisti Taage Laiho.

Kirkko täyttyi ääriään myöten ja väestöjakaantuma oli nuorenpuoleinen. En ole mikään metallimusiikin ystävä, mutta on pakko myöntää, että se sopii loistavasti paitsi virsiin, myös luterilaisen messun koreografiaan. Kanttori Marko Hakanpääkin päästi luovuutensa valloilleen ja näytti mihin asti Mikaelinkirkon uruilla ylletään. Kirkkoherra Lehikoinen veti mustan peruukin päähänsä saarnatessaan siitä miten ihmisillä on taipumus arvioida toisiaan ulkokuoren perusteella, onneksi ei sentään ollut tuonut kirvestä mukana, niin kuin eräs kollegansa. Melkoinen spektaakkeli, siis kun ottaa ympäristön huomioon. Turkulaiset voivat katsella messun Turku tv:stä tänään illalla.

Voi olla että tilaisuus herättää spekulaatioita tällaisten tapahtumien soveliaisuudesta ja muusta sellaisesta. Onneksi minun ei tarvitse siitä välittää, minä vain nautin.