Miehenmetsästäjän kenttäopas on taskuun mahtuva pieni kirja, joka  lupaa kertoa kaiken miesten psyykestä, heidän erityispiirteistään, ulkonäöstään ja kehon kielestään jne. Tämän teoksen avulla nainen pystyy kuulemma havaitsemaan miehen hyvät ja huonot puolet muutamassa sekunnissa, mikä säästää naisen häpeältä, jonka pölkkypäiden kanssa seurustelu aiheuttaa.

Kirjassa hahmotellaan muutamin vedoin, millainen elämä naiselle on luvassa mikäli mies ansaitsee vuodessa 8 000 euroa, 15 000 euroa, 30 000 euroa jne.  50 000 euroa vuodessa ansaitsevasta miehestä todetaan, että "syntymäpäivät tuovat mukanaan kivoja yllätyksiä, kuten kashmir-villapuseroita tai hienoja korvakoruja... Jos hän on tehnyt kovasti töitä palkkansa eteen, häntä alkaa todella ahdistaa, kun hän tajuaa, kuinka paljon hänen on maksettava veroja. Sinun on mahdollisesti oltava läsnä punaisissa alusvaatteissa lieventämässä järkytystä... Jos mies on eronnut, voit varautua ex-vaimon elatusapupyyntöihin."

Miehisistä ammateista opaskirjanen tuntee vain kiinteistövälittäjän, palomiehen, poliisin ja pörssimeklarin. Mutta entä jos onnistuu pongaamaan miehen joka ei tee mitään? Ikuinen opiskelija on tietysti suhteellisen toivoton tapaus, koska he yleensä opiskelevat kirjallisuuden kaltaisia pilipaliaineita, mikä tarkoittaa että nämä miehet lojuvat sängyssä puoliin päiviin, syövät perunalastuja, kylpyammeen pohjalla on likainen rengas, jääkaapissa vanhoja kananmunia. Kieltämättä tutulta kuulostaa, olen itsekin ollut tuollainen ikuinen opiskelija, tosin minä en tietääkseni kyllä ollut mies. Ikuista opiskelijaa epätoivoisempi on ainoastaan laiska mies, joka ei yksinkertaisesti viitsi tehdä töitä. Tällaista naisen pitää karttaa. Opas toteaa opettavaisesti: Kuinka mies voi tarjota sinulle päivällisen, tai edes kahvikupillisen, jos hän ei koskaan käy töissä?

Kirjan huumorin kyynisyys tyrmistytti ensin. Mutta sitten tajusin, että Ovidiushan teki jo pari tuhatta vuotta sitten aivan saman kirjassaan Rakastamisen taito. Paitsi, että Ovidius kohdistaa neuvonsa miehelle joka kaihoaa päästä naisensa pöksyihin, vaikkei naisilla tuolloin vielä pöksyjä ollutkaan:

Esitä rakastunutta, kuvaile laajasanaisesti lemmentuskiasi ja pidä kaikin keinoin huolta puheesi uskottavuudesta. Luottamuksen herättäminen ei ole vaikeata: jokainen nainen on mielestään rakastettava ja jokaista miellyttää oma, vaikka kuinka ruma ulkomuotonsa. Tytön mieli on siis vallattava kuin varkain, imarteluja käyttäen, samoin kuin juokseva vesi kovertaa riippuvan rantatöyrään... Älä kaihda lupauksia - ne kiehtovat tyttöjä...Myös kyyneleet ovat hyödyksi: kyynelillä saat teräksenkin heltymään. Pidä huolta siitä, että hän näkee poskiesi olevan märät, jos se vain suinkin on mahdollista...

Miehenmetsästäjän kenttäopasta ja Ovidiuksen Rakastamisen taitoa kannattaakin ehkä lukea rinnakkain, ne käyvät dialogia keskenään. Ovidiuksen kuvaamia miehiä kiinnosti seksi, Willisin naisia raha ja asema.