550618.jpg

Käsikärryt tehtiin tuffan verstaalla niihin aikoihin kun mökki rakennettiin, siis vuonna 1964. Siitä lähtien ne ovat palvelleet moitteettomasti. Käsikärryjäkin on maailmassa monenlaisia, kevyitä ja raskaita, helposti liikuteltavia ja kankeita. Nämä ovat käsikärryjen aatelia.

550622.jpg

Kalastaminen kuuluu mökkielämään. Epäilen kyllä, että kalastuksenvalvojat vetäisivät herneet noista meidän verkonmerkeistämme. Verkot pitäisi merkitä näkyvästi ja niissä pitäisi kai näkyä kalastusluvan numero ym olennaista dataa.  Luvat ovat kunnossa kyllä. No jospa kesäksi saisimme aikaiseksi oikeaoppisemmat verkonmerkit.

550626.jpg

Minulla on aina sellainen tunne, että ollakseni uskottava kulttuurihenkilö pitäisi liputtaa puuveneiden puolesta. Ja siis hienojahan ne ovatkin. Mutta itselleni en sellaista huolisi. Olen hyvin kiintynyt tähän kippoon joka on palvellut meitä yli kolmekymmentä vuotta. Talveksi se kipataan tuohon, ja keväällä se heivataan veteen. Minä en hoida sitä millään tavalla, paitsi että jos tulee vieraita, jotka viedään soutelemaan, niin voin pestä veneen sisäpuolelta. Siitä ei kyllä ole juurikaan hyötyä, koska se on viikon kuluttua jälleen yhtä likainen. Voi olla, että kohta tulee uuden veneen hankinta ajankohtaiseksi, vene nimittäin vuotaa.


550630.jpg550634.jpg

Pilvet näyttävät siltä kuin ne olisivat matkalla jonnekin.


550653.jpg

Tuolla jossain ne kalat asuvat, pienet kalat joita pyydystän verkkoihini.


550646.jpg

Ja tulihan niitä sitten, kaksi kuhaa ja viisi ahventa. Isomman kuhan pakastin keittoa varten, pienemmän paistoin ahvenien seuraksi. Ahvenista en tehnyt fileitä, suomustin vaan, napsin evät pois ja paneroin näkkileipärouheessa ja paistoin runsaassa öljyssä. Voi herran pieksut että ne olivat hyviä. Ne tuli syötyä niin kovalla kiireellä, etten edes kuvaa saanut otettua. Ensi kerralla ehkä sitten. Minulta käy toistaiseksi vähän kankeasti näiden kuvareportaasien tekeminen.