Tietokoneeni on hajoamassa. Se sammuu välillä itsekseen ja sitten se ei käynnisty. Käyn tunnin välein napsuttelemassa sitä käyntiin, mutta ei onnistu, ei onnistu, ei onnistu, kunnes sitten yhtäkkiä jälleen onnistuukin. Mutta sitten kun koneen on saanut päälle ja ohjelmat alkavat pyöriä, virustarkistukset on tehty, niin sitten se meneekin juntturaan, eikä suostu tekemään mitään, ei edes sammumaan. No sitten vaan töpseliä irti seinästä ja sitä rataa ja olen aika kyllästynyt nyt tähän touhuun. Kone on neljä vuotta vanha ja minä olen sitä mieltä, että se olisi kyllä saanut kestää hiukan pitempään, mutta kun ei niin ei. Tietokonekauppaan tästä on lähdettävä ja sitten etsittävä joku joka asentaa nettiyhteydet, sillä minullahan ei hermo riitä sellaiseen. Tähän koneeseen kun aikoinaan asennettiin nettiyhteyksiä, tässä oli kymmenen virusta jo siinä välissä, kun asentaja nyppi virusohjelmalevykettä ulos muovikuorista. Sitten hän askartelikin pari tuntia virusten poistamisen parissa ennen kuin sai viruksentorjunaohjelman asennettua. Niin että jos huomaatte ettei minusta kuulu mitään, niin silloin tämä kone on varmaankin lopullisesti posahtanut.

Minulla olisi ollut kaikenlaista sanottavaa tuohon alapuolella käytyyn keskusteluunkin, mutta en pysty keskittymään, koska pelkään, että tämä kone voi pimentyä millä hetkellä tahansa. Sen minä nyt kuitenkin voisin kirjoittaa ikään kuin jatkoksi tuolle edelliselle postaukselleni, että on tärkeä erottaa uhrin osallisuus uhrin syyllisyydestä, siis siitä että asia olisi uhrin vika. Kun puhuin uhrin osallisuudesta, jotkut tuntuivat ajattelevan, että osallisuus tarkoittaa samaa kuin syyllisyys. Että jos myönnämme uhrien olevan jotenkin osallisia tapahtumissa, se antaisi kiusaajille valtakirjan jatkaa omaa toimintaansa. Mutta osallisuus ja syyllisyys eivät ole sama asia. Samalla kun teemme kaikkemme estääksemme kiusaajia kiusaamasta tai raiskaajia raiskaamasta jne, voi olla suotavaa valistaa myös uhreja siitä kuinka he omalla toiminnallaan voivat välttyä uhriksi joutumiselta.

Muistan muuten, että koulukiusatuillekin järjestettiin itsepuolustuskursseja. Kiusattuja opetettiin sanomaan oikein tylyllä äänellä: Mitä se sulle kuuluu, pidä huoli omista asioistasi!