Tuiman kanssa tuossa alettiin hahmotella ajatusta, että mitä jos olisi yhteisblogi, joka esittelisi asiallisesti ja järkiperäisesti, (mutta tunnetta silti ihan kokonaan unohtamatta) naisten suosimia viihdekirjoja.

Olen jonkin verran seuraillut kirjablogeja, Helsingin sanomien lukupiiriä, Kirjavinkkejä, Sallan lukupäiväkirjaa vain joitakin mainitakseni, mutta tätä genreä ei ole tainnut paljon näkyä, vai onko? Pitää myöntää, että kirjablogien silmäilyni on entisestään pinnallistunut viime aikoina. Ja voi että kun olisi jokin hyvä nimi tuolle genrelle! Toisilla on dekkari, scifi ja fantasia, mutta siis tämä yksi viihteen alue se vaan velloo edelleen epämääräisyydessään. Hömpäksikään en aina tahtoisi sitä kutsua ja muijakirja nimityskin taisi tulla ammutuksi alas jossain taannoisessa keskustelussa.

No niin, mutta siis ajatelkaa, että jos olisi olemassa verkkojulkaisu, joka esittelisi näitä kirjoja ihan vakavassa, kansanvalistuksen hengessä! Homma toimisi niin, että ihmiset, tahtoo sanoa lähinnä naiset tässä tapauksessa, jotka ovat lukeneet jonkin naisviihdekirjaksi luokitellun teoksen, kirjoittaisivat siitä arvion, joka julkaistaisiin sitä tarkoitusta varten perustetussa blogissa. Kirjailijoita tietenkin myös haastateltaisiin ja heiltä odotettaisiin mielipiteitä nimenomaan kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta. Miten vallankumouksellista. Ja toiset sitten kävisivät lukemassa näitä juttuja ja saisivat virikkeitä, kun ovat menossa seuraavan kerran kirjakauppaan tai kirjastoon.

Hieno juttu! Blogin perustaminen on helppoa, hankkeen henkiset ja taloudelliset riskit pieniä. Ongelmana lähinnä se, mistä löytää innokkaita ihmisiä, jotka olisivat valmiit jakamaan asiantuntemustaan. Blogi ei pitkälle pötki minun kirjoittamieni kirja-arvostelujen varassa.

Huomaan että ajatukseni laukkaavat jo kaukana tulevaisuudessa. Blogi saavuttaa valtavan suosion. Kustantamot sponsoroivat meitä ja postiluukusta työnnetään sisään uutuuskirjoja siinä toivossa, että kirjoitan niistä terävän ja syväluotaavan analyysin. Blogia mainostetaan kustantamojen tiedotuslehdissä, sen lisäksi että meille tietysti muutenkin maksetaan blogin ylläpitämisestä.