Nyt se päivä sitten koitti. Laukut on pakattu, kolmelta on lähtö.

Perustin riparia varten blogin, jossa kerrotaan leirikuulumisia ja julkaistaan leirillä syntyneitä tekstejä. En osaa sanoa pääsenkö viikon aikana päivittämään omaa blogiani, mutta yritän kyllä. Tarkoitushan ei ole, että tuo ripariblogi toimisi minun henkilökohtaisena purkautumisväylänäni, vaan sen pitäisi tarjota julkaisukanava riparilaisille, ja kuka tietää, ehkä joitakin kiinnostaa leirin jälkeen käydä omalta koneelta katsomassa, mitä juttuja sinne on ilmestynyt. Leirillähän ihmisillä ei ole kuitenkaan mahdollisuutta asua netissä, käytössä on vain yksi kone, eikä meidän leirimme edes ole ainoa joka sitä konetta käyttää niin että jää nähtäväksi miten toimiva tämä blogijuttu on. Jos olisin nörtti, olisin hommannut kannettavaani nettihommelit, mutta kun en ole nörtti niin näillä eväillä nyt mennään.

Minulla oli vähän mielessä, että ottaisinko koneen kumminkin mukaan siltä varalta, että jossain välissä olisi aikaa kirjoittaa, mutta luulen kuitenkin että vanhakantainen muistikirja ynnä kynä on järkevämpi vaihtoehto. Aion raapustella muistiinpanoja omista havainnoistani ja tunnelmistani.

Alkuviikon infernaalinen jännitys on laantunut, ehkä tämä on tyyntä myrskyn edellä, tai sitten olen vain sopeutunut. Olen äärimmäisen utelias, mielessä on miljoona asiaa joita haluaisin leiriläisiltä kysellä, mutta arvaan ettei ehkä kannata paljastaa uteliaisuuttaan vaan olla vaan viilee ja keskittyä siihen minkä vuoksi siellä olen, eli keksimään ja toteuttamaan mahdollisimman kiinnostavia kirjoitusharjoituksia rippikouluteemoista ja niiden ulkopuolelta (päivällä on vapaamuotoista, arvovapaata kirjoittamista, mikäli mikään nyt on arvovapaata. Mutta tahtoo sanoa, että sellaista kirjoittamista jota missä tahansa kirjoittamiskurssilla on, tehtävät eivät liity rippikouluun.)

Jos siis täällä on viikon aikana hiljaista, niin toivottavasti tuolla leiriblogissa tapahtuu. Tervetuloa käymään ja kommentoimaan.