Olen ainakin kymmenen vuotta haaveillut, että oppisin Tai Chitä. Se alkoi amerikkalaisesta elokuvasta, jossa laiha nainen oli vankilassa ja teki kiehtovia liikkeitä ruumiillaan, se näytti hidastetulta tanssilta ja minusta tuntui heti, että siinä oli jokin juju. Sitten televisiossa alkoi ohjelma-sarja jossa opeteltiin Tai Chin alkeita ja silloin tajusin, että sitähän se outo tanssi olikin. Nauhoitin sarjan kaikki jaksot ja opettelin kärsivällisesti, mutta en kyennyt omaksumaan outoja liikkeitä television välityksellä. Minua häiritsi että ohjaaja käski nostaa oikeaa kättä ja itse hän nosti minusta katsoen vasenta kättään. Tämä riitti sekoittamaan minut täysin.

Mutta nyt kun Turussa alkoi Tai Chin alkeiskurssi, menin mukaan siinä toivossa, että elävän mallin avulla olisi helpompi perehtyä aiheeseen. Hiukan kaltaistani introverttia ylipainoista ihmistä haittasi joutua jumppatrikoissa loistevaloputkien alle huoneeseen jonka yksi seinä on pelkkää peilipintaa, mutta ratkaisin dilemman sulkemalla silmäni suurimmaksi osaksi aikaa. Kun avasin ne, katselin tiiviisti ohjaajaa, enkä itseäni ollenkaan. Jotkut nuoret tytöt tirskuivat takana, enkä alkanut miettiä mikä heitä oikeastaan nauratti.

Sessio kesti puolitoista tuntia. Ensimmäinen kolme varttia seistiin pienessä haara-asennossa, polvet vähän koukussa ja heiluteltiin käsiä. Ne olivat terveyttä edistäviä Chi Kong -harjoituksia, jotka ovat yksinkertaisia ja helposti omaksuttavia. Ihan kaikki liikkeet eivät suinkaan olleet yksinkertaisia, esimerkiksi Valkoinen käärme kiipeää puuhun oli vaikea, varsinkin sitten kun se piti tehdä kummallakin kädellä samanaikaisesti. Varsinaisessa Tai Chi:ssa opiskellaan lyhyttä mestari Zhou Renfengin 13-osaista sarjaa, joka mm. lisää parantavia energioita. Nyt me pääsimme siinä tuskin alkua pidemmälle.

Olin niin innoissani kultaisesta kilpikonnasta ja valkoisesta käärmeestä, että tein niitä vielä kotonakin peilin edessä, tosin länsimainen tehokkuusvaatimus iski heti ja jätin pois kaikki tasaannuttavat hengitysharjoitukset, joihin tunnilla kului suurin osa ajasta. Olen nyt ihan täpinöissäni uudesta jännästä harrastuksestani ja harmittaa kun ensi tiistaina en muiden menojen vuoksi pääse tunnille.