Olen seurannut kiinnostuksella Tehyn taistelua, osittain sen vuoksi, että Jaana Laitinen-Pesola on ollut kansakoulussa kaksi vuotta samalla luokalla. Häntä opetti sama Heikkinen, joka traumatisoi minut nopeasti ja peruuttamattomasti. 

En pidä sairaanhoitajia ammattikuntana, jonka palkka-asiat huutavimmin vaativat korjausta, mutta olen silti tehyläisten takana sataprosenttisesti. Minusta on oikein, että he pitävät kiinni ennen vaaleja annetuista lupauksista, eivätkä taivu pelotteluihin. Todellisuudessahan meidän yhteiskuntamme pyörii sen varassa, etteivät naiset saa töistään sitä palkkaa, joka heille kuuluisi, sen lisäksi että he tekevät vapaa-ajallaankin jatkuvasti ylenmäärin hoivatyötä, joka mahdollistaa asioiden sujumisen. Kiitokseksi uurastuksestaan he saavat kuulla jatkuvaa natinaa siitä, ettei heidän työnsä muka kannata, vaikka koko talousjärjestelmämme lepää juuri sen varassa, että naiset uurastavat pienellä palkalla miestenkin edestä.  Nyt propagandataistelu käy kuumana, koska monista on järkyttävä ajatus, että naisille alettaisiin maksaa työstä kunnon palkkaa. Naistenhan pitää tietenkin uhrautua, mitä siitä tulee jos naiset lakkaavat uhrautumasta. Varsinainen rimanalitus oli arkkiatri Pelkosen väite, että joukkoirtisanoutumisista huolimatta sairaanhoitajilla olisi moraalinen velvollisuus tehdä töitä sairaaloissa.

Kannatan tehyläisten lakkoa sen vuoksi, että jos he saavat vaatimuksensa läpi, se saattaa vaikuttaa muihin naisvaltaisiin matalapalkka-aloihin. Odotan milloin kauppojen kassat, siivoojat, lastentarhanopettajat jne alkavat tosissaan vaatia asiallista korvausta työstään.  Totta kai se tietää käymistilaa yhteiskunnassa, jos naiset kyllästyvät alistettuun asemaan ja alkavat tosiaan vaatia, ettei heidän euronsa olekaan enää se 80 senttiä. Mutta eikö palkka-tasa-arvoa pitäisi kuitenkin pitää ihan oikeasti tavoitteena? Vai onko se vain sanahelinää?

Lisäys 19.10

Kollega Jääskeläisen kommentti, jossa hän kirjoitti mm. näin:
..on aika arveluttavaa niputtaa sairaanhoitajat ja lastentarhanopettajat samaan ryhmään kassojen ja siivoojien kanssa. Kassat ja siivoojat, samoin kuin monet vastaavat miesvaltaistenkin alojen duunarit, saavat pientä palkkaa, koska he eivät ole opiskelleet vuosien ajan vaikeita asioita ja heidän työnsä on perustason suorittamista, joka ei valtavasti henkisiä voimavaroja vaadi"
on aiheuttanut Saaran blogissa ansaittua jatkokeskustelua.