Vaikeaa on noilla Syyrian mufteillakin. Ovat lukeneet pätkiä Leena Landerin kirjasta Tummien perhosten koti, joka on käännetty arabiaksi, ja pahoittaneet mielensä sen epäsiveellisyydestä. Kirjassa on kohtaus, jossa pojat parituttavat perhosia ja se on ollut mufteille liikaa. Nyt kirjailija sitten vain odottelee mitä kirjalle tapahtuu, pääseekö se myyntiin.

Tämä on vaikea uutinen minulle kun periaatteessa olen niin islammyönteinen ja taannoiset pilakuvajupakat ärsyttivät minua. En vieläkään ymmärrä miksi sananvapauden nimissä pitäisi saada pilkata toisten vakaumusta. Mutta on minusta mufteilla tunteet hiukan liian pinnassa jos hermostuvat perhosten lisääntymispuuhista.

Minustakin seksiä on kyllä nykyään joka paikassa vähän liikaa. Mietin onko ihan pakko jatkuvasti järjestää erilaisia paritusohjelmia joita sitten seurataan televisiosta ja internetistä. Mutta tällaiseen muftien kaltaiseen sivelliseen pikkutarkkuuteenko se sitten johtaisi, jos Suomessakin alettaisiin taas vähän siistiä katukuvaa ja ohjelmatarjontaa ja uskoa siihen ajatukseen, että tietyt intiimit jutut kuuluvat ihmisten henkilökohtaiseen elämään ja kodin seinien sisäpuolelle ihan perhepiirissä koettavaksi vaan?

Uutinen peräisin Turun sanomista.