Tänäinen Hesari kirjoittaa intuitiosta. Hollantilaiset tutkijat ovat mielestään saaneet tieteellistä näyttöä siitä, että intuitioon kannattaa luottaa. He tutkivat miten ihmiset valitsivat itselleen erilaisia kestokulutushyödykkeitä autoista patalappuihin ja totesivat, että isoa monimutkaista tavaraa hankittaessa kannattaa "ajatella ilman tarkkaavaisuutta", eli antaa tiedostamattoman toimia. Järkeä kannattaa käyttää tehtävissä, joihin se sopii, esimerkiksi matematiikassa, tai hyvin yksinkertaisissa valinnoissa. 

Hesari antaa ohjeita heille, jotka haluavat herkistää itseään intuitiolle. Kannattaa tarkata  päähänpistojaan, ajatuksiaan ja uniaan ja ottaa huomioon kummalliset yhteensattumat. Leikkisyys ja rentoutuminen saattavat stimuloida intuitiota, kuten tietysti musiikin kuunteleminen tai tekeminen tai mikä tahansa taide.  Sisäisiin impulsseihin pitäisi ryhtyä kiinnittämään huomiota. Tärkeä on havainto, että ihmisen pitäisi luopua varmuudesta, mitä tulee omiin olemassaoleviin käsityksiin, koska vain siten voi avautua uusille, yllättäville näkökulmille. Se ei ole niinkään helppoa, olen huomannut. Vähän perusteellisempi, mutta myös New age-henkisempi opas, viisi askelta oman intuition löytämiseen löytyy Omahuoneesta.

Olen itse miettinyt missä määrin intuitiossa on kysymys siitä, mitä uskonnossa kutsutaan johdatukseksi. Koska siis samoista asioistahan kaikki puhuvat, nimitykset vain vaihtelevat. Olen nimittäin huomannut, että intuitiotaan kannattaa kyllä kuunnella muulloinkin kuin ostoksilla käydessä. Se ei aina ole niinkään helppoa, päähän saattaa pälkähtää yllättäviä ajatuksia ja ideoita, joiden toteuttaminen ei aivan ongelmattomasti sovi siihen käsitykseen mikä minulla on itsestäni ja mikä mielestäni on sopivaa käytöstä tai järkevä tapa viettää aikaa yleensä. Intuitiiviset päähänpälkähdykset ovat usein sellaisia, jotka tuntuvat ajavan ylittämään omia turvallisia rajoja, mutta jos sen tekee, löytää yleensä jotain uutta ja hämmästyttävää josta riittää riemua pitkäksi aikaa. Itselleni intuition kuunteleminen on ollut varsin vieras juttu ja olenkin opetellut sitä vasta aivan viime aikoina. Tähän mennessä tulokset ovat olleet vakuuttavia.

Tony Dunderfeldkin näyttää pohtineen intuitiota.