Kirjoituskilpailussa etsitään kertomuksia ja tarinoita aikuisiällä koetuista elämänmuutoksista.
Elämänmuutos voi liittyä oppimiseen tai arvojen ja merkityksellisten asioiden uudelleenarviointiin. Se voi myös liittyä löydettyyn harrastukseen, kansalaisaktiivisuuteen...  jne jne. Yleensä kai ajatellaan, että elämänmuutos on positiivinen asia, mutta kilpailussa etsitään myös sellaisia kertomuksia, joissa elämänmuutos olisi saanut jäädä tekemättä.

Oma elämänmuutokseni alkoi paikkakunnan vaihtamisesta ja eteni yllättäen arvojen ja merkityksellisten asioiden uudelleenarviointiin. Tunnen itseni aika erilaiseksi ihmiseksi, kuin mitä olin esimerkiksi kolme vuotta sitten. Mutta miten tällaisista asioista voisi kirjoittaa siten, että kokemuksen merkitys välittyisi lukijoille, sitä en ole vielä keksinyt, joten täytyy ilmeisesti jättää kilpailu väliin. Mutta ehkäpä joku tämän blogin mahdollisista lukijoista saisi tuosta kimmakkeen?

Waltari oli kirjailija, jonka teokset tuli nuoruuden ahdistuksissa luettua moneen kertaan. Nyt juhlavuonna on mahdollista kilpailuttaa itseään Waltariaiheisilla jutuilla. Kilpailussa on useita sarjoja. Nuoruuden jälkeen en ole oikein pystynyt Waltaria lukemaan, nykyään hänen naiskuvansa hyppii jotenkin niin ärsyttävästi silmille. Aloin kuitenkin lukea Valtakunnan salaisuutta uudestaan sillä silmällä että jos saisi aiheen esseetä varten. En nimittäin ole juurikaan esseitä kirjoitellut, ja tässähän olisi nyt syytä harjoitella.

Jos uussuomalaiset ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia, tai kenties antaneet ilonaiheita, asiaa voi purkaa osallistumalla novellikilpailuun, joka on tarkoitettu kaunokirjallista teosta julkaisemattomille tekijöille. Tieto peräisin Päivi Haanpään blogista, jonka jokin aika sitten tajusin pistää seurantaan.

Julkaisumahdollisuuksia etsiskeleville haluan lisäksi kertoa, että turkulaisen pienkustantamon vuoden 2008 Ikään kuin-antologia jakautuu kahteen osaan: intohimo-aiheen proosa- osaan, ja nykylyriikan antologiaan. Kumpikin antologia on avoinna lounais-länsisuomalaisille uusille 50 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät ole vielä julkaisseet omaa teosta, niin että sinne vain sitten tekstiä ihmiset.

 Huhhuh, nyt täytyy mennä juomaan kahvia, linkittäminen on yllättävän raskasta