1422496.jpg

Tämän näköisessä mörskässä me asuimme viikon sulassa sovussa, neljä aikuista ihmistä, kolme naista ja mies. Hassua sinänsä, ettei kukaan meistä tajunnut että kysymyksessä oli paritalo, ennen kuin seinän takaa alkoi kuulua mökää. Siihen asti olimme olleet siinä autuaassa uskossa, että asuimme erämaamajassa, yksin villin luonnon keskellä.


1422506.jpg

Maisema Olostunturin huipulta, kiipesimme sinne viimeisenä päivänä ja kyllä otti lujille, vaikkei nousua niin kauheasti ollutkaan. Olostunturi on vain 500 metriä meren pinnasta ja mökkimme sijaitsi rinteessä. Joku taisi arvella, että tuolla etäällä häämöttäisi Pallas, mutta minä en mene vannomaan mikä se on.

1422533.jpg

Tämä olkoon todistuskappale siitä, että tosiaankin hiihdin siellä 35 vuoden tauon jälkeen. En oikein saanut tuohon suksihommaan makua. Siis ennen muinoinhan sukset keksittiin, jotta olisi helpompi liikkua umpihangessa. Nyt maastossa risteili tiheä latuverkosto ja latujen välissä oli kova polku, jota olisi ollut aivan helppo kävellä, mutta ei voinut kävellä ei, koska pitää hiihtää. Minun on edelleenkin vaikea käsittää, miksi pitää hiihtää, kun käveleminen on niin paljon nopeampaa ja helpompaa ja hauskempaa.

Ps. huomasin Hömpän helmistä, että Asentoja on ilmestynyt. Siinä on siis minultakin novelli.
Oikeastaan ihmetyttää miksi minun novellini on siellä, kun naissukupuolta edustamaan saatiin jo verevämpi pakkaus, nimittäin Susu Petal. Kirjaa työstävillä herroilla oli kova tuska päällä, nainen piti kirjaan saada vaikka väkisin, mutta kaikki kiinnostavammat morsiot Kaari Utriota myöten kieltäytyivät kohteliaasti.

Koska olen kirjoittanut kirjoja lapsille ja nuorille, joillakin on herännyt kysymys siitä, miten tällaisessa kirjassa esiintyminen oikeastaan sopii satutädin imagooni. Itse en näe asiassa suurta ristiriitaa, seksi on aika olennainen osa ihmiselämää ja seksinovelleissa on se hyvä puoli, että jos lukija ei ole kypsä ottamaan vastaan sen maailmaa, hän todennäköisesti jättää lukemisen kesken. Kuvallinen seksi on mielestäni siinä mielessä ongelmallisempi, koska kyseenalaisilla sivuilla surffatessa voi hyvinkin ehtiä näkemään asioita joita ei ehkä olisikaan vielä kypsä ottamaan vastaan. Puhumattakaan sitten mainonnan, televisiosarjojen ja elokuvien sisältämästä pehmopornosta, jossa ei varsinaisesti näytetä mitään erityistä, mutta annetaan ymmärtää kaikenlaista, minun mielestäni erittäin kyseenalaista. Oma novellini onkin oikeastaan kommentti siihen, millaisia ideologioita ihmiset ovat mediasta omaksuneet seksuaaliseen nautintoon ja haluttavuuteen ja muuhun sellaiseen liittyen.