Kanerva kuumensi tunteet, naiset uhkaavat mellakoida messussa kerrottiin uutisessa. Ehdin jo nähdä silmissäni, kuinka kuumentuneet fanit viskovat Kanervalle pikkuhousujaan, mutta ei sittenkään. Kysymys onkin siitä, että jotkut ovat pahoittaneet mielensä Kanervan tulevasta esiintymisestä ja soitelleet kirkkoherra Lehikoiselle uhkauspuheluja.

No joo, kyllä minä ymmärrän, että itsensä hillitseviä yhteiskunnan tukipylväitä harmittaa Kanervan käytös. Että ensin tehdään syntiä ja sitten kadutaan ja sitten oletettavasti kohta tehdään taas syntiä, kunhan valvojien silmä välttää. Moni ei välttämättä usko, että Kanerva on ristiä kantaessaan liikkeellä vilpittömin mielin. Minäkään en välttämättä sitä usko. Mutta pointti onkin, minun ymmärtääkseni, ettei ole meidän ihmisten asia mennä arvioimaan, millä mielellä Kanerva Tuomas-messussa hommansa hoitaa. Kanerva on syntinen, mutta niin on kristinuskon perspektiivistä jokainen ihminen. Toiset vain jäävät kiinni ja toiset eivät. Ja synneissäkin on tietysti eroja. Jotkut synnit nyt vain ovat mediaseksikkäämpiä kuin toiset.

Kokonaan oma juttunsa sitten on, että onko heppinsä vietävissä oleva mies oikea ihminen hoitelemaan valtakunnan asioita. Itse veikkaan, että vastaavanlaisia sankareita on politiikassa ollut aina, mutta tekstiviestejä on voinut lähetellä vasta viime vuosina. Ennen piti hommat hoidella jotenkin muuten ja silloin ei kyllä lehdistökään ollut samalla tavalla kiinnostunut vallanpitäjien sukupuolisuhteista. Olisiko pitänyt olla ja miten keskeinen juttu tällainen on, minulla ei ole kompetenssia arvioida.

Itse en messuun pääse, vaan lähden pohjoiseen josta syystä blogi todennäköisesti hiljenee viikoksi, ellei sitten jostain tunturin kupeesta yllättäen löydy nettikahvila. Hyvää pääsiäistä!