1542184.jpg

Kehitysmaiden tytöt tarvitsevat vessoja. Tytöt eivät uskalla käydä tarpeillaan kaukana pusikoissa, joten he yrittävät pidättää virtsaa koko koulupäivän. Jatkuva pidättäminen aiheuttaa virtsatietulehduksia ja häiritsee keskittymistä tunneilla. Käymälöiden rakentaminen edistää kehitysmaissa elävien ihmisten terveyttä. Käymälät lisäävät tasa-arvoa, sillä käymälät parantavat tyttöjen mahdollisuutta osallistua koulutukseen.

Olen päättänyt, että kohtsillään ilmestyvän novellikokoelmani tekijäpalkkiolla ostan Kirkon ulkomaanavulta vessoja. Koska painos on pieni ja kirjailijan saamat prosentit lähinnä naurettavia, en voi ostaa kovin monta vessaa. Mutta jos ihmiset innostuvat ostamaan novellikokoelmaa enemmän, niin sitten on mahdollista että saan hankittua niitä vessojakin enemmän. Päätin hankkia lahjat Kirkon ulkomaanavulta sen vuoksi, että lahjaan liittyy myös hygieniavalistusta ja vessoja lahjoitetaan nimenomaan kouluihin. 

Nyt pitäisi keksiä hyvä nimi novellikokoelmalle. Kysymyksessä ovat siis novellit, jotka on julkaistu aikaisemmin Reginassa ja Portissa. Mukana myös pari uutta, julkaisematonta novellia. Kaikki novellit kertovat vinksahtaneesta rakkaudesta. Kustantaja ehdottaa nimeksi Oudot rakkaudet. Minä ehdotin, että eikö voisi olla Outoa rakkautta. Sitten tuli mieleen, että päätösnovelli on nimeltään Naisten maailma, joten eikö se voisi käydä novellikokoelman nimeksi?

Syksyllä alkaa Turussa markkinointiviestinnän kurssi ja mietin pitäisikö mennä vielä sinnekin, sillä jonkun pitäisi selvästikin alkaa jo vähän oppia tätä minun teosteni markkinointia ja ilmeisesti siitä ei todellisuudessa ole kukaan muu kiinnostunut kuin minä itse, joten ehkä pitäisi lopettaa voivottelu ja ryhtyä toimeen.

Mutta siis ihmiset, vetoan teihin. Kehitysmaiden tytöt tarvitsevat vessoja. Ostamalla tätä novellikokoelmaa, autatte kehitysmaiden tyttöjä eräässä elämän aivan perustavassa asiassa. 

Ja siis novellikokoelman julkaisee turkulainen pienkustantamo Turbator.