Lehti-ilmoituksessa mainostettiin halpoja kattiloita. Sanoin miehelle, että mennään tuonne, meille on ostettu kattiloita viimeksi parikymmentä vuotta sitten ja varsinkin teflonkattilat ovat jo aika sairaita. Niin, se oli uusi, Suomen suurin Ikea joka niitä kattiloita mainosti. Mies sanoi, että mennään vaan.

Me olimme oven takana jo puoli tuntia ennen liikkeen aukeamista, mutta ei hätää, avokätinen kauppaliike tarjosi ilmaiset kahvit.  Dajm-kakku oli ihan älyttömän hyvää ja miesten vessojen ovissa oli isot laput jossa julistettiin että siellä voi vaihtaa vaippoja. No oli niitä lappuja naistenvessojenkin ovissa, mutta se ei tuntunut yhtä ihmeelliseltä.

Me kiersimme siinä sitten näyttelytiloja läpi ja totesimme että hienoa on, mutta ei millään meinannut löytyä mitään ostettavaa. Kattiloista tuli heti kiista. Minä olisin halunnut sellaisen halvan, kolmen kattilan setin jonka olisi saanut alle kymmenellä eurolla, mutta mies halusi parinkymmenen euron kattilan, koska hän oli nähnyt samanlaisen kokkiohjelmassa. Minä annoin periksi koska annan aina periksi tällaisissa asioissa. Mies sanoi, että siksi me olemmekin niin onnellisia, koska kummatkin annamme aina toisillemme periksi kaiken. Kattila siis ostettiin. Sitten löytyi hieno höyrytysosa, sekin pistettiin kärryyn. Sitten näkyi hienoja kelim-tyynynpäälisiä, niitä piti saada. Mitenkäs monta tyynyä meillä onkaan sohvalla? monta. Joten tyynynpäällisiäkin otettiin monta ja hei, tuollahan on hieno iso kelim sohvan päälle, eikö olekin hieno. On on, hieno on. Joten sekin pistettiin kärryyn. Sitten vielä lamppu, koska siitäkin on ollut puhetta, niin ja onpas halpoja pyyheliinoja, niitä tarvitaan kesämökille, koska siellä kaikki pyyheliinat ovat ärsyttäviä vohvelikankaisia liuskoja.

Kassalla paljastui, että laskua oli kertynyt 430 euroa. Ja siis me lähdimme sinne ostamaan halpoja kattiloita.

Mies haaveili, että olisimme uuden Ikean sadastuhannes tai miljoonas asiakas, saisimme itsestämme ison kuvan paikallislehteen ja ilmaisen ruotsinristeilyn, mutta valitettavasti sellainen onni ei potkaissut. Nyt on krapula.