Soitin pari päivää sitten vakuutusyhtiöön hankkiakseni matkavakuutuksen. Asiakaspalvelija oli erittäin asiakaspalveluhenkinen ja asia hoitui ongelmitta hyvässä hengessä ja toivotimme hyvät päivänjatkot puhelun pääteeksi. Seuraavana päivänä minulle soitti mies jostain putiikista ja kertoi minun asioineen äskettäin vakuutusyhtiön asiakaspalvelijan kanssa. Millaiset pisteet antaisin ko. asiakaspalvelijan kyvystä asioida kanssani. Jouduin antamaan asiakaspalvelijalle pisteitä asteikolla 1-5.

Eläydyin asiakaspalvelijaksi, joka tietää, että puheluja tarkkaillaan ja asiakkaille soitellaan ja tiedustellaan näiden mielipidettä asiakaspalvelijan vuorovaikutuksellisista taidoista ja ammatillisesta pätevyydestä. Tuli hiukan hyytävä olo. Onhan se tietenkin kauhean kätevää näin asiakkaan kannalta, että vakuutusyhtiön työntekijät saavat olla tärreellään, ei enää auta olla ynseä maksaville asiakkaille eikä purkaa omaa huonoa tuulta asiakkaaseen, mutta miten tuollainen mahtaa vaikuttaa asiakaspalvelijan omaan työssäviihtymiseen. Onko sillä edes mitään merkitystä viihtyykö hän tai yleensä kukaan enää töissään?

Huomaammeko me edes millaiseen yhteiskuntaan meitä vähän kerrassaan hinataan. Elämäämme ja työelämäämme urkitaan milloin milläkin verukkeella ja kaikki tietenkin hyvän asian vuoksi, siksi että palveluja voidaan parantaa. Miksi palveluja pitää jatkuvasti parantaa? Siksi että joku saa käärittyä entistä enemmän rahaa.

Menen lakkoon. Tästä lähin kun urkkija soittaa, käsken mennä muualle urkkimaan prkl!