Löysin itsestäni viikko sitten kolme punkkia. Seuraavana päivänä yhden pureman ympärille oli kehittynyt viitisen senttiä leveä punainen paukama. Yritin saada netin lukuisista punkinpuremaohjeistuksista selvää ja olin jo soittamassa lääkärille, kun punoitus yhtäkkiä katosi. 

Pari päivää myöhemmin heräsin yöllä kutinaan. Tarkistus osoitti, että paukama oli kokenut ylösnousemuksen. Vertailin ihottumaa netissä olevaan kuvamateriaaliin ja pari päivää pähkäiltyäni päädyin soittamaan terveyskeskukseen ja sain ajan lääkärille. Nyt paukama näyttäisi kuitenkin olevan taas häipymään päin.

Minulla on ristiriitainen olo. Jos paukama häipyy kokonaan, saan lääkärin vihat niskoilleni, koska vein hänen kallista aikaansa turhaan. Toisaalta olisi tietysti ilonaihe, jos paukama häipyisi, tällä kertaa lopullisesti.

Voi kun voisi joskus olla jälkiviisas etukäteen! Muutaman viikon päästä luultavasti tiedän oliko turhaa vai tarpeellista hermoilla yhden onnettoman punkinpureman vuoksi. Mutta päätöksiä pitäisi osata tehdä nyt.