Aman on luku-ja kirjoitustaidoton nainen, joka väkivaltaisten tapahtumien jälkeen monien mutkien kautta päätyy Somaliasta Keniaan, Tansaniaan ja lopulta New Yorkiin. Kirja keskittyy hänen vaiheisiinsa Somaliassa ja päättyy pakomatkaan. New Yorkin vaiheisiin ei puututa. 

Tytön ympärileikkaus kuvataan kirjassa niin elävästi, että olin sitä lukiessa vähällä oksentaa. Samoin kuvataan ympärileikkauksesta seuranneet kivut ja vaivat jotka jatkuivat pitkään. Kun ympärileikkaus oli suoritettu, oli normaalia tarkistaa tytön pimpsaan tehdyt ompelet kerran viikossa, että oliko hän vielä neitsyt. Jos joku esitti arvion tytön siveydestä, tämä saattoi itsekin heittää housut nurkkaan ja levittää haarat epäilijälle.

Mutta koska nuoret ovat kekseliäitä, tytöt kuitenkin pelehtivät miesten kanssa minkä ehtivät, seksiä harrastettiin, mutta "sutaisemalla". Toisin sanoen mies pääsi vain tytön reisien väliin, niin että ompelet säilyivät ehjinä ja tyttö neitsyenä. Hääyötä varten tyttö piti sitten erikseen avata. Aina ei aviomiehen potenssi riittänyt, joten piti käyttää teräaseita. Avaaminen saatettiin suorittaa myös sairaalassa. 

Ollessaan synnyttämässä lasta sairaalassa Aman kurkisti kanssasynnyttäjän lakanan alle ja näki ensimmäisen kerran ympärileikkaamattoman naisen sukupuolielimet. Se toi hänelle mieleen lehmän vastaavat elimet. Aman toteaa kirjassa, että hänen mielestään somalinaisten pimpsa on siistimpi, kauniimpi ja hajuttomampi ja monet hänen sukulaismiehensä, jotka ovat harrastaneet seksiä ympärileikkaamattomien naisten kanssa, sanovat, että somalinaisten leikattu pimpsa on mukavampi kuin leikkaamaton. Joten länsimaisten ihmisten ei pitäisi puuttua somalialaisten kulttuurisiin tapoihin.

Se mikä minua siis hämmentää on yksinkertaisesti se prosessi minkä kautta nainen päätyy puolustamaan traditiota, joka on kuitenkin tuotanut hänelle valtavasti kärsimystä. Ja miehet päätyvät kehumaan leikattua pimpsaa, vaikka luulisi heidänkin huomaavan, että ympärileikatun naisen on kipujensa vuoksi vaikea nauttia seksistä. Miten tällainen perinne on voinut syntyä ja miten se on voinut elää? Minä en ymmärrä. Kuka on ensimmäisen kerran keksinyt tällaisen leikkauksen ja millä hän on sen perustellut.

Sen tämä kirja toi jälleen esiin, että jotenkin luonnostaan maailma näyttää pyörivän enimmäkseen naisten sukupuolielinten ympärillä. Jos hetkittäin näyttää siltä, että se pyörii jonkin muun asian ympärillä, niin se on ilmeisesti hämäystä, tai sitten takana on valtaisa kulttuurissiveellinen ponnistelu ja kilvoittelu.