Mietin miksi Voimalassa on tänä keväänä jo kahdesti äimistelty lestadiolaisten outoja tapoja, lähinnä sitä että naisista on siellä tehty liikkeen ulkopuolisten mielestä synnytyskoneita.

Nyt pitää ehkä painottaa, etten ole ylenpalttisen ihastunut ko. herätysliikkeeseen ja minusta heidän jättiperheensä ovat arveluttavia monestakin syystä. Esimerkiksi siksi, että kun väestönkasvu maailman mitassa on mitä on ja maailma on pieni ja meidän ekologinen jalanjälkemme niin suuri täällä toistaiseksi vielä hyvinvoivassa pohjoisessa, on kyseenlaista tuottaa tänne niin valtaisia katraita. Mutta silti minusta on kummallista miksi heidän lisääntymisestään nähdään niin paljon vaivaa.

Juu juu tiedän, joku äiti on mennyt psykoosiin kun ollut 17:sta lapsi tulossa. Mutta toisaalta, täällä maallistuneessa yhteiskunnassakin äitejä napsahtelee psykoosiin tämän tästä ihan ensimmäisen lapsenkin yhteydessä, tai toisen. Ja synnytyksen jälkeiset masennukset ovat melkein epidemia, ainakin naistenlehtien jutuista päätellen. Mistäs tämä sitten johtuu? Täällähän ollaan täysin vapaita uskonnollisen yhteisön kontrollista, mutta silti joillakin vain alkaa vipata päästä. Pitäisikö ihmisoikeusliiton tarkistaa onko raskaana oleminen ja synnyttäminen yleensäkään lainkaan sopiva harrastus naisille.

On tietysti ikävää ja väärin jos yhteisö painostaa lestadiolaisnaisia synnyttämään. Mutta toisaalta täällä maallistuneella puolellakin yhteisö painostaa ihmisiä mitä erilaisemmilla tavoilla. Siksihän nuoret naiset ovat anorektisia ja bulimikkoja, koska yhteisö painostaa heitä olemaan tietynnäköisiä ja kokoisia ja jos he eivät mahdu sabluunaan, tulee ahistus. Hei ihmisoikeusliitto tule apuun, auta näitä ihmisiä, joita yhteisö painostaa, heitä on nimittäin kaikkialla.

 

**

 

Ps. sain Millanilta tällaisen napin

Kiitos!